Radio 2 Je hoort nog eens wat.

Radio 2 is...
Radio 2 is de full-service muziekzender die de hele dag aanstaat. Met hits uit de jaren 60, 70 en 80, maar ook met muziek van nu en natuurlijk het betere Nederlandstalige repertoire. Vele bekende radiopersonalities geven kleur aan de programma's van Radio 2. Radiomakers in hart en nieren die u op een prettige en heldere manier bijpraten over de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwsfeiten. Via nieuwsrubrieken, interviews en reportages van verslaggevers in binnen- en buitenland, het weerbericht met Jan Versteegt en verkeersinformatie van de ANWB met Mia van Deelen en Dick Sunnotel. U hoort het in programma's als Tijd voor Twee, Cappuccino en Spijkers met Koppen. Radio 2 is een herkenbaar en veelbeluisterd station waar altijd iets te horen is, door de week én in het weekeinde. De website van Radio 2 biedt ook nog eens een schat aan informatie. Via de site kunnen luisteraars reageren en informatie opvragen.

Nederlandse muziek
Radio 2 staat midden in de ontwikkelingen van de lichte Nederlandstalige muziek. Cabaret en kleinkunst zijn niet weg te denken uit de programmering. Radio 2 organiseert regelmatig concerten met Nederlandse artiesten en bands. Vaak in een bijzondere samenstelling en met een uniek repertoire. Bovendien is de zender samen met Conamus initiator van de Radio 2 Zendtijd Prijs. Een ere-prijs die jaarlijks tijdens de afsluiting van het Weekend van het Nederlandse Lied, het Gala, wordt uitgereikt aan een artiest die van onschatbare waarde is voor de Nederlandstalige muziek.

Themaweken
De themaweken zijn inmiddels niet meer weg te denken van Radio 2. De Week van de Jaren 60, 70 en 80 zijn de weken waar de vaste luisteraars van Radio 2 naar uitkijken. Tijdens deze weken staan alle platen en diverse items in de programmering in het teken van één decennium. De Top 2000 sluit in december het jaar af, met een hele week de 2000 favoriete nummers van de luisteraars. Tijdens de Tip 2000 themaweek, die in 2005 voor het eerst werd gehouden, kunnen luisteraars alvast hun tip voor de Top 2000 doorgeven.

Maar ook het Eurovisie Songfestival en de Sinterklaas Gedichtenservice zijn evenementen waar mee Radio 2 zich onderscheidt van de andere radiozenders. Bovendien organiseert Radio 2 regelmatig concerten met artiesten uit binnen- en buitenland.

Radio 2 is een zender die staat. Dat vindt de luisteraar, want Radio 2 bereikt iedere week zo'n 2,5 miljoen Nederlanders. Daarmee neemt de zender op dit moment de tweede plaats in bij best beluisterde landelijke radiozenders, met een marktaandeel van ca. 10%. Iedere dag stemmen ruim 250.000 mensen af op Radio 2. Tijdens de Top 2000 in december 2004 luisterden zelfs ruim 6,5 miljoen Nederlanders naar Radio 2.

Ook de radiomakers van andere radiostations vinden dat Radio 2 er mag zijn. Niet voor niets heeft Radio 2 in de afgelopen jaren drie keer de Marconi Award, de vakprijs voor de beste radiozender, in ontvangst mogen nemen: in 1997, 1999 en in 2000.

Radio 2. Je hoort nog eens wat.