Radio 10 Gold Gouwe ouwe

Radio 10 Gold heeft door de jaren heen een aantal grote veranderingen doorgemaakt.
Lees alles over de stormachtige geschiedenis....

1986
Jeroen Soer start met de voorbereidingen van het commerciële radiostation Radio 10. Op 4 april 1988 is het zover. De gepresenteerde uitzendingen gaan officieel van start. Bekende deejays van het eerste uur zoals Ferry Maat, Adam Curry, Daniel Dekker en Rob van Someren waren in die tijd dagelijks te horen.

1990
Radio 10 verandert het middle of the road format in een golden oldies format. Radio 10 wordt Radio 10 Gold. Dit jaar begint Radio 10 Gold met testuitzendingen van een klassieke zender. Het aantal positieve reacties is overweldigend en kort daarna wordt in het Amsterdamse Concertgebouw Concert Radio gelanceerd. Concert Radio was hiermee het eerste commerciële klassieke radiostation van Nederland.

1991
Het jongerenstation Power FM wordt officieel gelanceerd.

1992
Een gedenkwaardig jaar. Het is voor het eerst dat commerciële radiostations legaal via de ether uitzenden. Radio 10 Gold heeft de tijdelijke beschikking over etherrestfrequenties en is daarmee in het noordelijke deel van Nederland op elke radio te ontvangen. In december dat jaar, geeft het ministerie WVC de stations Radio 10 Gold, Power FM en Concert Radio concessies die het mogelijk maken Nederlandse commerciële omroep via de kabel te bedrijven.

1993
Radio 10 Gold verandert het format van Power FM. Het station wordt omgedoopt tot Love Radio. Ook groeit dit jaar Radio 10 Gold dit jaar uit tot het best beluisterde commerciële radiostation in Nederland. Met Concert Radio gaat het ook goed. De eerste uitgave van het concert Radio Programmablad verschijnt onder eigen beheer.

1994
Radio 10 Gold krijgt de AM 675 toegewezen en in hetzelfde jaar wordt het Radio 10 Gold Magazine in een oplage van 120.000 exemplaren gedistribueerd.

1996
Uitgever Wegener neemt entertainmentbedrijf Arcade over, waar ook o.a. Radio 10 Gold en televisiezender TMF toe behoren.

1998
Met ingang van 1 januari krijgt Radio 10 Gold na bijna 10 jaar een officiële FM etherfrequentie, de 103 FM! De klassieke zender Concert Radio wordt overgenomen door Silverminds. Om de jongere uitstraling te benadrukken wijzigt Radio 10 Gold in november 1999 haar naam in Radio 10 FM.

2003
In februari 2003 koopt Talpa Radio International (de investeringsmaatschappij van John de Mol) Radio 10 FM van Wegener NV. Behalve Radio 10 is ook Noordzee FM onderdeel van Talpa Radio. Vanaf 1 december heet de enige echte gouwe zender van Nederland weer Radio 10 Gold om de uitstraling van echte 'gouwe ouwe' te benadrukken.