Radio 1 De eerste én de beste!

De eerste én de beste!
Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de publieke omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, de snelste nieuwsvoorziening in de ether en op de kabel. In de ochtend- en avondspits hoort u tijdens de lunch de lange edities van het Radio 1 Journaal (NOS) met het meest recente nieuws, achtergronden en commentaar. Overdag op elk uur een korte nieuwseditie. `s Avonds en `s nachts bulletins van NOS-nieuws.

Wereldwijd nieuws
Het Radio 1 Journaal heeft een uitgebreid correspondentennet over de wereld en een goed geïnformeerde redactie in Den Haag. De verslaggevers van het Radio 1 Journaal laten dagelijks hun reportages horen uit alle delen van Nederland. Bij grote en kleinere nationale en internationale kwesties heeft het Radio 1 Journaal zijn eigen deskundige ooggetuigen.

Achtergronden bij het nieuws
De achtergronden bij het nieuws worden dagelijks via diverse rubrieken toegelicht. AVRO, EO, KRO, NCRV, NPS, TROS, VARA en VPRO werken op Radio 1 samen om het pluriforme geluid van de Nederlandse samenleving in al zijn schakeringen goed over het voetlicht te krijgen.

Sport
Ook bij sport is Radio 1 de eerste. Dagelijks met sportbulletins in het Radio 1 Journaal en met uitzendingen van Langs de Lijn. Bij alle belangrijke sporttoernooien is Radio 1 aanwezig met rechtstreekse verslagen.
 
En voor het slapen gaan natuurlijk: 'Gute Nacht, Freunde...'; Met het Oog op Morgen.