Kink FM The Alternative

Kink FM is een Nederlands radiostation dat sinds 1995 operatief is. Kink richt zich op alternatieve muziek in de breedste zin van het woord. Kink FM zendt 7 dagen per week, 24 uur per dag uit. Bijna alle programma’s worden gepresenteerd. Kink FM heeft landelijke kabeldekking.

Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert.

Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog Kink ClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met daarop hardrock en metal.

Kink FM wil geen belerend station zijn, maar eenvoudigweg een leuk radiostation vormen met een duidelijk hoorbare hang naar alternatieve muziek.

‘s Ochtends voor 9 uur wordt uitsluitend nieuwe muziek gedraaid, zodat de luisteraar zich in no time op de hoogte kan stellen van de meest toonaangevende muziek van het moment.

Jan Douwe Kroeske is een belangrijke naam binnen het diskjockeyteam.

De muziek wordt veelvuldig gelardeerd met aanvullende informatie. Om het uur is er het laatste popnieuws. In de vooravond speelt amusement een grotere rol. Op diverse plaatsen in de programmering is ruimte gemaakt voor popjournalistieke items. Ook in de avondprogrammering zijn veel interviews te horen.

Kink FM kent een singlelijst, de Outlaw 41, en een albumlijst, de Droomlijst. Deze worden uitgezonden op vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 14 en 17 uur.

Ieder heel uur is er een nieuwsbulletin verzorgd door het ANP, met extra bulletins in de ochtend en namiddag op de halve uren.