Gigant FM Radio zoals het hoort!

Gigant FM is het nieuwste commerciƫle radiostation voor Zuidoost Drenthe. Al enige jaren waren een aantal mensen bezig om een jongensdroom te verwezenlijken, wat halverwege het jaar 2005 lukte. Gigant FM was geboren! De programmaraad van Essent gaf ons groen licht voor de regio Zuidoost Drenthe. En wat er toen allemaal nog moest gebeuren...

Papierzaken, techniek en de vele vergaderingen. Lokatie zoeken voor de studio, het inrichten van de studio, de verbinding naar de kabel, kortom genoeg te doen voor de medewerkers. Na alle inspanningen werd het oktober 2005, de eerste tonen kwamen uit de speakers en ook op internet. We hadden nog even de tijd voordat het januari 2006 was, de maand dat we officieel op de kabel kwamen. Vanuit Erica kwamen de eerste gepresenteerde uitzendingen, doordat het op internet te beluisteren was konden de medewerkers elkaar zo nog van wat adviezen voorzien.

Na de start in januari kunnen we nu spreken van een redelijk succes. Door de vele reacties, getuige ons gastenboek, bleek dat er animo was naar een familiezender. Via de kabelfrequentie 104.7 FM bereikt Gigant FM 120.000 potentiƫle luisteraars in de gemeente Coevorden, gemeente Borger-Odoorn en de gemeente Emmen.